De Venen staat voor . . .

zijn wie je bent

Iedereen is uniek. Je mag zijn wie je bent. Dit komt tot uiting in hoe je leert en wat je doet. De  vraag "Wie ben je, wat wil je, wat kan je en waarbij heb jij ondersteuning nodig?", staat daarom in onze klassen elke dag centraal.

"Samen werken, samen leren geven we onder andere vorm
door de kinderen verantwoordelijkheid te geven voor de omgeving
en de relatie met anderen" - Mariella van der Graaf

structuur

Een gestructureerde (leer)omgeving biedt onze kinderen de veiligheid om zich te kunnen ontwikkelen.

verrijken

Wij willen kinderen “verheffen” op een zo breed mogelijk terrein, door ze vaardigheden te leren en kennis aan te reiken. Daarom zorgen we voor een balans tussen leerstof en leren door te doen: integraal onderwijs. Hierbij kijken we ook naar de “zone van naaste ontwikkeling” van onze kinderen. Wat kun je al, en wat is dan de volgende stap voor jou?

verantwoordelijkheid voor jezelf en de ander

Wij willen onze kinderen zelfstandig en verantwoordelijk de wereld insturen. En dat begint al op school, waar ze met en van elkaar leren, met respect voor verschillen.